Foto: Joost van Rooijen

 

 

Jan Kouwenhoven (1967) groeide, als zoon van een schilder, samen met vier oudere zussen op in het Noord-Hollandse Bennebroek, een dorp nabij Zandvoort waar Jan in zijn jeugd erg graag kwam. Hoewel zijn hart nog steeds sneller klopt aan de kust voelt hij zich helemaal thuis in Wijk bij Duurstede, een pittoresk stadje met een rijk verleden in het hart van Nederland, waar Jan sinds 1989 meer dan verknocht aan is.

   Jan kan zich ergens als een pitbull inbijten. Zo rondde hij op zijn veertigste zijn bachelor HRM en Psychologie af met een acht, na een avondstudie naast zijn verantwoordelijke baan als hr-manager. Ook als schrijver haalt hij graag het beste uit zichzelf. Zijn droom is dan ook nooit geweest om een boek op zijn naam te hebben, maar een goed boek dat waar voor zijn geld biedt. Eén dat de lezer niet gemakkelijk weglegt. 'Pas als de lezer erover praat en het uitleent met daarbij de woorden: “... maar ik wil dit boek wel terug!” dan heb ik mijn werk goed gedaan,' meent Jan.

   Ging hij met zijn eerste boek nog door tot er een uitgever gevonden was, de eigenzinnige schrijver besloot met Als littekens jeuken het avontuur aan te gaan door dit verhaal in eigen beheer uit te geven, waarmee hij professionals inhuurde die zijn boek naar een hoger niveau tilden. Het resultaat mag er wezen. In februari 2016 is Als littekens jeuken verschenen. Een op waarheid gebaseerde fictie die uit het leven gegrepen is. Thema’s als kanker, seksueel misbruik, verlies, pesten, verlangen en wraak vloeien ingenieus samen tot een uniek boek dat je achterelkaar wilt uitlezen.

 

Twee jaar voor afronding van deze ontroerende roman, waar doorheen ook verlangen en spanning zit verweven, debuteerde Jan met thriller De Worsteling.

   Jan is drie keer, binnen drie maanden, uitgeroepen tot lezerscolumnist van de dag bij dagblad Metro.

 

 

 Foto: Christina Barten

 

Jan is getrouwd en trotse vader van drie kinderen.

 

 

 

Naar de boeken van Jan Kouwenhoven

Jan Kouwenhoven Publishing © 2014-2017 | Alle rechten voorbehouden.